Bewegingsleer

  • Tai Chi Tao
  • Taijiquan
  • Taiji Bailong Ball

Tai Chi Tao

Tai Chi Tao is een Chinese bewegingsvorm die geschikt is voor jong en oud. Tot op hoge leeftijd kan men Tai Chi Tao beoefenen. De losse oefeningen worden langzaam uitgevoerd en hebben een goede invloed op de beweeglijkheid van het lichaam en verbeteren de balans en de coördinatie. Je wordt je meer bewust van je houding, je ademhaling en je kunt beter ontspannen. De oefeningen zijn gemakkelijk aan te leren. Je hoeft er niet bij na te denken. Daarom kun je de oefeningen direct thuis doen en er daardoor meer profijt van hebben. Tai Chi Tao kan aangepast worden aan mensen met allerlei klachten, o.a..reuma, fibromyalgie, ME, MS, rugklachten, RSI.

Taijiquan

Dit woord spreek je uit als “tai tsjie sjoewén”. Het is een lange vorm van in elkaar overgaande bewegingen. Men kan Taijiquan beoefenen ter bevordering van de gezondheid, als meditatieve oefening en als gevechtskunst. Door de langzame, vloeiende bewegingen uit te voeren kan men beter ontspannen en meer innerlijke rust ervaren. Ook blijkt uit ervaring dat veel lichamelijke klachten verminderen door Taijiquan te beoefenen. Om deze reden wordt het ook vaak door ouderen gedaan. Tot op hoge leeftijd kan Taijiquan beoefend worden.

Taiji Bailong Ball

Taiji Bailong Ball (TBB) is een nieuwe sport uit China.er wordt gespeeld met een racket dat bespannen is met een siliconen vlak en een bal die deels met zand is gevuld. De bewegingen zijn vloeiend, rond en spiraalvormig. Het lichaam, het racket en de bal vormen een eenheid door de harmonie in de soepele bewegingspatronen. De sport is veelzijdig, fascinerend en uitdagend door de vele spelvarianten, Bij soloplay wordt, op passende muziek, de bal in het racket cirkel- en spiraalvormig rond het lichaam gespeeld. Bij multiplay wordt met twee of meer personen samengespeeld. Met geringe kracht wordt de bal vloeiend overgespeeld, waarbij de bal nooit wordt geslagen. Er kan zowel binnen als buiten gespeeld worden. Naast plezier en ontspanning, is het creëren van harmonie tussen lichaam, geest en omgeving een belangrijke reden om TBB te spelen. Dit zorgt voor balans en welzijn in het dagelijks leven. 

In Scherpenzeel en Barneveld worden elke week lessen gegeven in Tai Chi Tao en Taijiquan. Voor meer info kunt u contact opnemen.