Behandelingen

  • acupunctuur
  • tuina
  • chinese kruiden
  • voeding
  • guasha
  • qigong (tai Chi Tao, Taijiquan en klachtgerichte oefeningen)
  • stoelmassage
  • ontspanningsmassage

Acupunctuur

Dit is de meest bekende techniek, waarbij naalden op nauwkeurig omschreven punten worden ingebracht. Hierdoor kan de energiestroom beïnvloed worden en kunnen blokkades opgeheven worden. Deze methode is verreweg het meest bekend in Europa. Deze bekendheid is ontstaan door de goede resultaten bij pijnbestrijding. Met acupunctuur kunnen echter nog meer aandoeningen behandeld worden. Bekend is b.v. de ondersteuning door acupunctuur wanneer men wil stoppen met roken, maar ook een tenniselleboog kan worden behandeld met acupunctuur, net als vele andere klachten.

Tuina

Door diverse massage-technieken te gebruiken kan men energie bewegen en zo werken op b.v. pijnklachten. Meridiaanbanen en lichaamszones worden gemasseerd met speciale olie. Tuina is heel geschikt voor kinderen en voor mensen met een zwak gestel. Ook kan deze methode toegepast worden bij angst voor naalden. Maar ook voor stressbehandeling, sportmassage en klachten na het sporten is Chinese massage geschikt. Een  onderdeel van Tuina is de baby- en kleutermassage, waarbij men leert om het eigen kind te masseren bij slapeloosheid, buikpijn, benauwdheid, en nog meer klachten. Wanneer ouders komen met hun kindje, leren we hen om de behandeling thuis te ondersteunen door massage. Het is heel fijn wanneer men als ouder bijvoorbeeld weet hoe men een huilbaby kan kalmeren door bepaalde acupunctuurpunten te masseren.

Chinese kruiden

Kruiden zijn belangrijke pijlers in de Chinese geneeskunde. Door het samenvoegen van verschillende kruiden kan een kruidenformule worden samengesteld, die op de cliënt is afgestemd. In tegenstelling tot de westerse kruidenkunde, waarvan veel kennis in de loop der eeuwen jammer genoeg verloren is gegaan, heeft de Chinese kruidengeneeskunde zich kunnen ontwikkelen tot een volwaardig wetenschappelijk systeem. Door moderne biochemische kennis kunnen deze kruiden nu nog effectiever gebruikt worden.

Voeding

Veel gezondheidsklachten ontstaan door verkeerde voeding en/of verkeerde eetgewoonten. Bij behandelingen wordt dan ook altijd naar de voeding gekeken. Het is niet verstandig om met verkeerde voedingsgewoonten door te gaan, want dan ontstaan er opnieuw klachten. Toch blijkt het heel moeilijk te zijn om verkeerde eetgewoonten af te leren.

Guasha

Guasha is een oude Chinese techniek, waarbij met een speciaal geslepen steen van jade over de huid wordt gewreven, geschraapt als het ware. Er wordt olie bij gebruikt, zodat er een dun filmpje zit tussen huid en steen. Door te behandelen met de guasha-steen wordt de doorbloeding sterk bevorderd, wat tot beter afvoeren van afvalstoffen leidt. Daardoor worden stagnaties opgeheven en kunnen klachten verminderen. We behandelen met guasha bij pijnklachten aan hoofd, schouders, rug, elleboog, armen en benen, bij krampen, reumatische pijn, hielpijn. Verder ook bij stijve nek, slapeloosheid, onrust en stress-klachten. Ook wordt guasha toegepast als ondersteuning bij afslanken en als gezichtsbehandeling (schoonheidsbehandeling).

Qigong

Spreek Qigong uit als “tsjie koeng”. Het is een heel oude ademhalings- en bewegingsleer die de basis vormt voor de oosterse bewegingsvormen, gevechtskunsten en meditatietechnieken. Qigong heeft ook een grote waarde voor de gezondheid; het versterkt de doorstroming van qi (energie) en bloed. Bij het behandelen van klachten leren we vaak qi-gong-oefeningen aan, die men thuis elke dag kan doen. Voor bijna elke klacht is er wel een goede oefening.

Stoelmassage

De massage gaat door de kleren heen op een speciale stoel. In een kwartier tijd wordt men volledig ontspannen en verfrist.

De meeste mensen voelen zich na een behandeling –die 15 minuten duurt- ontspannen. Daardoor worden ze zich ervan bewust, hoeveel stress ze eigenlijk hebben. Een voortdurend herhalen van steeds dezelfde bewegingen tijdens het werk, plus de tijdsdruk, manifesteert zich namelijk al gauw in schouder-, nek- en rugpijn. Andere bekende klachten zijn o.a. tennisarm; R.S.I.; ontsteking van slijmbeurzen en pezen; pijn/zwelling/drukgevoeligheid in nekspieren; beknelling van zenuwen en bloedvaten in nek-/schouderregio.

Ontspanningsmassage

Deze massage bevat onderdelen van tuina. Deze massage wordt vaak toegepast wanneer er nog geen specifieke lichamelijke klachten zijn, maar men door te veel werk, spanning, enz. slecht kan slapen en ontspannen; kortom, wanneer men hard op weg is om ziek te worden. Een anti-stressbehandeling dus. Maar zeker ook aan te raden wanneer men gewoon een heerlijke, ontspannende massage wil ervaren. 

Het is heel leuk om iemand een ontspanningsmassage of een TouchPro© stoelmassage cadeau te doen. We hebben cadeaubonnen hiervoor.